No nie oszukujmy się, kombi i hatchbacki mają przewalone. Aerodynamika swoje robi.
Swego czasu miałem Golfa II, jak całość auta była w stanie nienaruszonym (w sensie w miarę czyściutka) to dupa zawsze jak nie zakurzona to uwalona
Jeszcze nie widziałem kombi z czystym tyłem podczas brzydkiej pogody 8) miałem już 3 mój znajomy zawsze powtarzał, że oznacza to dobrą cyrkulację powietrza wokół auta a z polskiego na nasze: auto ma w miarę niski opór powietrza :roll: kiedyś w to nie wierzyłem, ale taką tezę potwierdził pewien magazyn motoryzacyjny, który kiedyś wpadł mi ręce....
Jeszcze nie widziałem kombi z czystym tyłem podczas brzydkiej pogody 8) miałem już 3 mój znajomy zawsze powtarzał, że oznacza to dobrą cyrkulację powietrza wokół auta a z polskiego na nasze: auto ma w miarę niski opór powietrza :roll: kiedyś w to nie wierzyłem, ale taką tezę potwierdził pewien magazyn motoryzacyjny, który kiedyś wpadł mi ręce....
chyba na odwrót ... tył jest brudny gdyż zaraz za autem robi się podciśnienie i zasysa powietrze z brudem. W kombi brudna jest całość, w sedanach i hatchbackach do linii bagażnika, gdyż wyżej powietrze przelatuje gładko. Z tego też powodu kombi palą więcej.
Zobacz jak wygląda spadająca kropla (jej końcówka).
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz